Presenttips till syskonbarnens student

Flat lay av hvit ark omringet av brune kort og rosa roser

Letar du efter en studentpresent till ditt syskonbarn? Vi har presenttipsen som passar både studenten och plånboken.

Vandringsutrustning

Är studenten förtjust i att vara ute i naturen är vandringsutrustning perfekt att ge som present.

Ett tips är att sätta ihop ett litet utflyktskit där du utgår från en termos, ett sittunderlag och ett stormkök. Lägg det i en fin presentask och fyll på med läcker vandringsmat, tändstickor och andra nödvändigheter som man kan behöva på utflykten.

Detta kan du också göra med exempelvis hudvårdsprodukter eller köksutrustning.

Flyttpresent

Det är inte många år kvar tills studenten ska flytta hemifrån, så varför inte hjälpa honom / henne på vägen? Kombinera gärna nyttiga köksredskap, till exempel en gryta, med en praktisk kokbok.

Kanske har du några nyttiga recept på undrar eller ett hemligt familjerecept som du vill dela med dig av? Skriv ner det i en fin anteckningsbok så kan studenten själv fylla i recept allt eftersom hen finslipar sin matlagningsförmåga.

Presentkort istället för kontanter

Det är ingen hemlighet att många studenter vill ha kontanter, men det kan lätt bli tråkigt att ge ett kuvert med pengar på den stora dagen. Tips är då att ge bort ett presentkort!

Gåvan med flest möjligheter

Vad ger man till någon som har allt? Med ett presentkort från dittpresentkort.se kan du välja gåvan själv. Presentkortet kan användas i nästan alla centrets butiker.

Jente som setter inn polaroidbilder i et album
Flere ungdommer som hører på musikk gjennom øretelefoner

Fotoalbum

Vad är trevligare än att ge bort ett fotoalbum du gjort själv? Sätt dig ner med bilder, penna och papper och skapa ett album både du och studenten kan ha glädje av i många år framöver. Var inte rädd för att fråga resten av familjen om de vill bidra med bilder, men glöm inte att lämna kvar några sidor så att studenten själv kan fylla i själv vid ett senare tillfälle.

Smycken

Det är vanligt att ge smycken i studentpresent. Populära val är hjärtsmycken och slipsnålar. Andra alternativ kan vara en klocka eller ett armband.

Ett tips är att välja ett armband med ett enkelt hängsmycke. Ju enklare smycket är, desto lättare är det att kombinera med andra smycken som unga gärna gör.

Även klockor med armband i rostfritt stål eller läderarmband är ett bra alternativ. Vill du göra presenten lite mer personlig kan du gravera in namnet på ditt syskonbarn samt datum för studenten på klockans baksida.

För musikälskaren

Är det en sak vi vet så är det att unga älskar musik och bra ljud! De tackar därför inte nej till ett par trådlösa hörlurar eller Airpods. Vill du att gåvan ska sticka ut lite kan du lägga till ett abonnemang på streamingtjänster på Spotify. Då kan studenten streama så mycket musik hen vill.

Ett annat alternativ är att köpa konsertbiljetter till dig och studenten så kan ni skapa trevliga minnen tillsammans.