Så här sminkar du barnen inför halloween

Gutt blir sminket til halloween av dame
Pojke blir målad
Så sminkar du barnen som en läskig docka.

Halloweensminkningen behöver inte vara krånglig.

Så här gör du en läskig häxa:

Håret

Locka håret och fläta det. Använd gärna rosetter i håret för en mer docklik look.

Huden

Därefter kan du börja sminka dig. Vit/beige ansiktsmakeup så att huden blir blek. Applicera flera lager om färgen inte täcker tillräckligt. Applicera sedan transparent puder så att sminket inte klibbar. Applicera rouge i cirklar på kindbenen. Applicera gärna ett extra färglager.

Tips! Använd en brun eyeliner för att måla på små fräknar på kinderna

Ögonen

Applicera vit ansiktsfärg i en halvmåne under ögonen. Detta för att ögonen ska se större ut. Applicera sedan transparent puder ovanpå den vita ansiktsfärgen. Använd en dipliner med en tunn borste (eller annan eyeliner) och dra ett streck som följer den vita ögonskuggan.

Rita sedan fransar. Markera övre fransraden med samma dipliner. Dra ut den lite åt sidan. Nu är det dags att skapa de övre fransarna. Detta gör du genom att dra diplinern upp mot ögonbrynet. Här kan det vara bra att be barnet öppna ögonen så att du ser hur långt upp du ska rita fransarna. Applicera sedan en svart ögonskugga över hela locket.

Ögonbrynen ska vara formade som en rund båge. Här kan du använda en brun eyeliner eller en brun ögonskugga. Här gör det inget om ögonbrynen är täta vid ögonen. Rita dem gärna lite mörka.

Läpparna

Och så läpparna. Se till att läpparna är täckta av vit ansiktsfärg innan du börjar. Du ska nämligen inte markera läpparna hela vägen ut. Du ska endast måla mitten av dem så att du får till en trutmun.

Så sminkar du barnen som en läskig docka.
Jente, utkledd som heks til halloween, sitter på trapp i inngangsparti, omringet av gresskar og pynt.
Tre barn som er sminket og utkledd til halloween og står i en hage med gresskar i bakgrunnen
Instruktioner till hur ditt sminkar ditt barn till en häxa!
Jente, utkledd som heks til halloween, sitter på trapp i inngangsparti, omringet av gresskar og pynt.

Häxmakeup

Huden

Använd vit/beige ansiktsmakeup i hela ansiktet så att huden blir blek. Applicera flera lager om färgen inte täcker tillräckligt.

Applicera sedan transparent puder så att sminket inte klibbar. Det gör nämligen ansiktssmink ganska lätt eftersom det är så fett.

Ögonen

Lägg en lila ögonskugga på hela ögonlocket. Använd en platt ögonskuggsborste för att få med så mycket färg som möjligt. Har du en fluffig borste till hands kan du använda den här borsten för att blanda ut ögonskuggan.

Nu är det dags för ögonbrynen. Här gäller det att göra ögonbrynen läskiga genom att du drar dem högt upp. Var inte rädd för att använda en mörk färg. Fullända looken genom att dra strecken uppåt på ögonbrynet.

Läpparna

Använd en lila eller brun läppenna för att rama in läpparna. Fyll sedan i resten av läpparna med samma läppenna.

Spindelnät på kinderna

Börja med att dra fyra streck från ögat och nedåt längs kinden. Fyll i streck som ska föreställa spindelväv mellan de fyra strecken.

Rita sedan en spindel som hänger från nätet. Googla hur en spindel ser ut om du är osäker.

Tre barn som er sminket og utkledd til halloween og står i en hage med gresskar i bakgrunnen
Instruktioner till hur ditt sminkar ditt barn till en häxa!

Dödskalle

Måla huden vit

Börja med kritvitt fett smink som täcker hela ansiktet. Använd gärna ett transparent puder för att makeupen inte ska smeta ut när du lägger resten av sminket.

Detaljer på ögon, näsa, kinder och mun

Sedan kan du börja markera var du ska måla svart. Här kan du använda en gelliner eller en vanlig eyeliner. Börja med att göra två ringar runt ögonen, därefter kan du markera näsan, kinderna och munnen. Glöm inte att få med tänderna!

När du har gjort din grovskiss kan du börja fylla i ögon och näsa.

Använd sedan en svart ögonskugga för att skugga linjerna. Applicera även på det svarta området runt ögon och näsa så att det feta sminket sitter på plats.