Baka läskiga halloweenmuffins

Nærbilde av muffins som er pyntet til halloween
Monstermuffins
Gröna monstermuffins.

Så här gör du spindelmuffins, monstermuffins och mumiemuffins med bara en muffinssmet.

Det finns massor av coola halloweenmuffins att göra och om du frågar oss är det svårt att välja bara en. Nedan visar vi hur du kan göra flera olika halloweenmuffins med bara ett recept. Här är det nämligen toppingen som gör skillnaden!

Grundrecept muffins

24 portioner

 • 300 g smör
 • 3 dl vatten
 • 6 msk kakaopulver
 • 3 st ägg
 • 1 bägare med gräddfil
 • 2 tsk bikarbonat
 • 7 dl socker
 • 7 dl vetemjöl

Så här gör du

 1. Smält smör och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, mjölet till sist.
 2. Lägg muffinsformar på en bakplåt. Använd gärna dubbla formar eller en muffinsplåt så håller muffinsen formen bättre. Häll smeten i muffinsformarna så att de är tre fjärdedels fulla.
 3. Grädda muffinsen i 180°C i ca 20 minuter. Kontrollera med en träpinne att muffinsen är färdiggräddade. Stick in stickan i mitten av muffinsen, om den inte fastnar på pinnen är den färdig. Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar dem.

Monstermuffins

Mixa rumstempererat smör och florsocker i en matberedare med K-visp tills blandningen är luftig och ljusgul (ca 5 minuter). Häll den kylda smälta chokladen i skålen och vispa tills allt är väl blandat. Färga krämen grön med grön karamellfärg.

Lägg krämen i en spritspåse och spritsa på muffinsen. Dekorera med tårtdekorationer som liknar ögon.

Monstermuffins
Gröna monstermuffins.
Edderkoppmuffins
Spindelmuffins.
Skumle halloween-muffins på et bord
Tvåhövdade monstermuffins
Tre muffins pyntet som mumier
Mumiemuffins.
Edderkoppmuffins
Spindelmuffins.
Skumle halloween-muffins på et bord
Tvåhövdade monstermuffins
Tre muffins pyntet som mumier
Mumiemuffins.

Spindelmuffins

Blanda florsocker och äggvita till en glasyr och fäst ihop de olika delarna med varandra.

Kavla ut vit fondant eller marsipan och stick ut cirklar i storlek med muffinsen. Använd en utstickare eller ett glas. Rulla små kulor av svart fondant (eller färga marsipan svart) och fäst två ögon på var och en av kulorna. Rulla ut små tunna fötter av svart fondant/marsipan och fäst tre fötter på vardera sida av kroppen.

Tips! Om du inte kan köpa tårtdekorationer för ögonen kan du spraya på några med florsockerglasyr. Färga eventuellt lite av glasyren svart så att du även kan spruta på små pupiller.

Tvåhövdat monster

Blanda mjukost, vaniljsocker och rumstempererat smör. Tillsätt florsocker allt eftersom tills det får en fast konsistens. Rör i orange karamellfärg.

Lägg krämen i en spritspåse med en rund spets och spritsa grädden på muffins nummer 1 så att den täcker toppen av muffinsen. Lägg sedan muffins nummer 2 ovanpå muffins nummer 1.

Använd vit och svart nonstop som ögon och tänder.

Mumiemuffins

Mixa rumstempererat smör och florsocker i en matberedare med K-visp tills blandningen är luftig och ljusgul (ca 5 minuter). Häll kall smält choklad (vit) i skålen och vispa tills allt är väl blandat.

Börja med att göra två ögon på muffinsen. Här kan du använda tårtdekoration eller vitt och svart florsocker. Lägg krämen i en spritspåse med platt spets och spritsa krämen i lager på muffinsen.

Recepten och bilderna är hämtade från Matprat.no

Recepten och bilderna
Matprat.no